header-photo

De nou Sant Joan Bosco


Foto raulroncero


Avui he tornat a la festa de La Llàntia. No és una festa nova per mi i ja ho vaig escriure fa dos anys:

“Sóc dels que pot dir que fa quaranta anys, a les festes de La Llàntia, jo ja hi era. Ho recordo perquè aquells dies, aleshores la festa era per Sant Joan Bosco, es celebraven els Jocs Olímpics d’Hivern de Grenoble i els donaven per la televisió. En Rafael i la Maria, cosins germans del meu pare, em varen convidar a pujar a la festa i a menjar unes bones “migas” a casa seva. Una casa, com tantes en el barri, encara a mig construir.Recordo el barracó que feia d’església i la sortida, a tret d’escopeta de caça, de la cursa de la canalla. I el primer partit de futbol, del que devia ser el primer equip del barri, al camp dels Salesians. No cal ni dir que els pantalons i les samarretes havien estat cosits per les dones del barri”.

Celebren Sant Joan Bosco, el patró del barri. Durant molts anys aquesta era la única festa, però el gener no és un temps massa adequat per a fer festes populars i els veïns, amb bon criteri, varen decidir passar-la al juliol. No varen però deixar de celebrar la vella festa, nascuda de la intensa relació del barri amb la comunitat salesiana de Mataró, i l’han mantinguda com a festa petita o d’hivern. Aquest any els actes s’han reduït a la missa del patró, amb himne inclòs, i al dinar de germanor als locals de l’Associació de Veïns.

Com també deia fa dos anys moltes coses han canviat a La Llàntia. I moltes coses continuaran canviant. Aquest any serà un bon any pel barri. Entrarà en funcionament el Centre d’Atenció Primària, s’acabaran les obres del sector de La Boixa amb un aparcament, una pista poliesportiva i diversos locals, s’acabarà també el poliesportiu del carrer Euskadi.