header-photo

Sobre mobilitat al Maresme


Foto Francesc Bellmunt

Important reunió aquesta tarda al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya. Per un costat els membres de la Comissió de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme, formada per representants dels cinc grups polítics amb representació comarcal, i per l’altra el Secretari de Mobilitat de la Generalitat.

Es tractava d’explicar les aportacions que la Comissió ha fet al document de treball sobre la mobilitat del Maresme que la Secretaria ens havia enviat fa unes setmanes. Bona sintonia i avenços molt importants en temes com la política de peatges, el transport públic, les infraestructures ferroviàries i viàries. Per primera vegada tinc la impressió que avancem decididament cap un acord polític que posi final a la llarga discussió sobre la mobilitat a la comarca.

També la impressió que se’ns comença a tenir molt en compte. I això, a banda de la predisposició del Departament, té i molt a veure amb la postura unitària que els grups polítics hem sabut trobar sobre aquest tema tan delicat. Ha calgut fer esforços i renúncies per part de tothom per arribar a unes propostes consensuades que poden ser assumides, i així ha estat, per tots els grups comarcals. Començant a discutir sense apriorismes, posant els interessos dels ciutadans del Maresme per davant de qualsevol altre interès i presentant-nos a Barcelona amb una veu i un posicionament compartit.

Ara caldrà rematar la jugada, tancar l’acord, fixar calendaris i finançament i continuar treballant.