header-photo

Ciutat universitària




He repetit moltes vegades que la viabilitat de la nostra economia passa per afegir valor a tots els sectors econòmics de la ciutat. Des dels més tradicionals i madurs fins els més nous i tecnològics. Només amb coneixement i innovació podrem ser competitius com a ciutat.

El coneixement passa per l’educació i la formació i això vol dir un bon sistema educatiu, amb centres escolars de qualitat. Històricament en temes educatius, l’Ajuntament de Mataró, ha anat molt més enllà de les competències que li són pròpies i ha invertit molt de diners en la creació i millora dels centres escolars de la ciutat. Fruit d’aquesta voluntat política són la xarxa d’escoles bressol, l’Institut Miquel Biada i l’Escola Universitària Politècnica de Mataró.

Calia però donar un salt important i relligar el coneixement amb l’activitat de les empreses de la ciutat i de la comarca. Aquest salt es dona amb el Tecnocampus Mataró-Maresme que aplegarà en un sol espai el coneixement, una vegada unificades les dues escoles universitàries, i el món empresarial.

No volíem ni podíem quedar-nos aquí i fa temps que treballem en la possibilitat d’ampliar els estudis universitaris. Converses discretes i visites s’han succeït durant aquests mesos per començar a concretar aquestes possibilitats. La visita ahir a Mataró dels més alts representants de la Universitat Europea de Madrid fa visible l’interès mutu per situar a Mataró altres estudis universitaris. Sincerament m’hagués agradat treballar amb més discreció, no ensenyar totes les cartes doncs hi ha altres ciutats interessades, però certs afanys ho han fet impossible. Tampoc passa res doncs no hi ha res, com sempre, a amagar. La impressió mútua ha estat molt favorable i l’ambient sembla propici per a fer que fructifiqui una iniciativa d’aquest tipus. Treballarem de valent per a fer-ho realitat.