header-photo

Les credencials de l’esport mataroní




Nova edició de la Nit de l’Esport mataroní. La que en feia cinquanta quatre i en un nou format i escenari. Una gran trobada de totes les persones que donen vida a l’esport de la ciutat i que avui han presentat les credencials per optar als premis. Unes credencials impactants:

· 1 campió del món
· 6 sots campions del món
· 7 campions d’Europa
· 4 sots campions d’Europa
· 23 campions d’Espanya
· 46 campions de Catalunya
· 28 esportistes internacionals
· 4 olímpics a Pequín

L’esport de Mataró, que malgrat els evidents èxits i la pràctica en augment, necessita redefinir alguns dels seus paràmetres econòmics. El model català, fonamentat en els clubs, ha de reequilibrar els ingressos i les despeses i ha d’evitar les aventures esportives que sovint, massa sovint, acaben molt malament. I als fets em remeto.

La Nit de l’Esport ha tingut dos grans guanyadors: el Centre Natació Mataró que ha vist premiat un nombre important d’esportistes i equips de l’entitat i el ciclista Eduardo Gonzalo que ha estat proclamat millor esportista mataroní de l’any 2008. En uns temps en els que el ciclisme està sota sospita permanent el jurat ha decidit premiar la feina del ciclista mataroní participant de dues edicions del Tour de França. Com deia el seu pare l’autèntica cara del ciclisme és la imatge de Lance Armstrong, milionari i amic personal de Clinton, caigut amb la clavícula trencada en una cuneta de la volta a Castella.