header-photo

Contra la fractura digital




Em toca anar aquest matí a Segovia a la roda de premsa de presentació del programa de voluntariat de la TDT. Es tracta d’un programa que, amb l’impuls del Ministeri d’Indústria i el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics de Telecomunicacions de Catalunya, pretén acostar la TDT als col·lectius que per diverses circumstàncies poden quedar al marge d’aquesta tecnologia.

S’han triat les ciutats de Segovia i Mataró per ser de les primeres a apagar-se analògicament. Concretament el dia 30 de juny està previst que la senyal analògica deixi d’arribar a les cases. Caldrà doncs tenir a punt antenes i televisors i el que és més important, tenir la ciutadania assabentada i instruïda sobre la nova tecnologia.

Per això s’ha engegat un programa de captació de voluntaris en escoles universitàries i instituts de la ciutat per formar les persones que després aniran a casals d’avis i associacions de gent gran per intruir-los en el maneig de la TDT. També seran els responsables d’ajudar els avis a instal·lar els dispositius i ensenyar-los a fer funcionar el comandament dels canals.

Avui, a Segovia, s’ha tornat a posar de manifest que Mataró és una ciutat de referència per les noves tecnologies. El programa de voluntariat de la TDT ens situa en primer pla d’actualitat i reafirma els projectes que la ciutat té sobre aquesta tecnologia que significa molt més que disposar de més canals de televisió. I alguns encara no s’han assabentat.