header-photo

La Riera, el cor de la ciutat


La gent de Mataró, i també del Maresme, sabem que la Riera no és un carrer més. Que a la Riera és el carrer pel que passegem amunt i avall, on ens retrobem amb amics i saludem coneguts. El carrer on celebrem les festes, anem a comprar i ens manifestem quan cal. A la Riera, com a cap altre carrer, se sent bategar la ciutat. Per això sempre dic que la Riera, la nostra i la de les viles veïnes, és el cor de la ciutat.

I ara la casualitat fa que s’acabi El cor de la ciutat i arribi La Riera. La nova sèrie de TV3, ambientada a Mataró i al Maresme, que ocuparà les sobretaules de les llars catalanes. Una oportunitat per ensenyar arreu del país el que som. Una ciutat, Mataró, i una comarca, el Maresme, atrapades entre el verd dels pins de les serralades litorals i el blau de la mar. Un lloc privilegiat per viure, per visitar i, tractant-se d’una sèrie ambientada en un restaurant, per menjar. Amb platges magnífiques i amb preciosos racons de muntanya, amb àmplies panoràmiques dignes del millor noucentisme.

Avui la sèrie ha estat presentada a can Ribot, la masia on es filmen els exteriors del restaurant de la família Riera, la protagonista de la trama. Una masia entre pins i palmeres, al bell mig de les Cinc Sènies, amb el mar de fons i Mataró a tocar i que cada estiu acull el festival Shakespeare.

Comença ara el joc de seguir la trama dramàtica, de reconèixer aquell carrer del centre històric de Mataró, aquella panoràmica de dalt la serra, d’entrellucar els coneguts que fan de figurants o simplement la gent que passa pel carrer. Ara a Mataró, la ciutat de les tres rieres d’en Manuel Cuyàs, en tindrem una quarta. Cada tarda i a TV3.