header-photo

Calen solucions


“En darrer terme, i no menys important, cal garantir la seguretat de les infraestructures que passen arran de costa i que es veuen especialment afectats pels temporals tal com actualment passa amb els col•lectors i la via del tren”.


Escrivia això en un post del maig de l’any passat en el que apuntava les sis qüestions que crec cal resoldre del litoral del Maresme. Avui, i després que la ciutat s’ha recuperat dels efectes de neu de l’ahir, s’ha tornat a posar de manifest l’actualitat d’aquelles paraules. El fort temporal marítim, anunciat des de fa dies, ha tornat a tenir conseqüències sobre la via del tren i la circulació ferroviària. Durant moltes hores els trens només han pogut circular, entre Mataró i Vilassar de Mar, per una de les vies amb la consegüent afectació d’horaris i freqüències. Durant les hores del migdia la situació s’ha agreujat i les vies han quedat, durant tres hores, totalment tallades per les onades que les envaïen. Els viatgers han hagut de transbordar amb autocars entre Vilassar de Mar i Mataró.

Una situació a la que cal posar remei d’una manera definitiva doncs de cap manera podem permetre que periòdicament una línea ferroviària de la importància de la R1 quedi tallada per un temporal de mar. La mobilitat de Mataró i del Maresme depèn en gran part d’aquesta infraestructura i per tant cal trobar una solució que resolgui la problemàtica actual i garanteixi la funcionalitat del servei. Remourem cel i terra, i mar i cal, però aquesta situació cal resoldre-la.