header-photo

Una preciosa història



“Un propòsit: prendre consciència col·lectiva que malgrat una determinada dificultat, com pot ser una malaltia mental, hom pot seguir endavant i participar de forma activa en el desenvolupament social i cultural de la comunitat que és, en definitiva, el d’un mateix i el de tots. I la resta ? Per què no? Apropar-s’hi sense por i descobrir-ne la màgia”.

Aquestes són paraules copiades del programa de mà d’una preciosa història. Una història amb noms i cognoms, plena d’emocions i sentiments, amb molt humor i música. La història que han protagonitzat el grup de persones amb malalties mentals que aquest cap de setmana han representant, a la Sala Cabanyes de Mataró, el musical “Mentre hi hagi peles”. Amb llibret d’Òscar Constantí s’han atrevit a musicar cançons de La Trinca de totes les èpoques. Un repàs per les populars cançons dels nois de Canet a partir de la recerca d’un enigma que porta a en Martí (Raül Moreno) i la Mercè (Mont Plans) fins a París.

Una iniciativa del Centre de Formació i Prevenció que va trobar una resposta entusiasta d’en Miquel Àngel Pascual i la complicitat sensacional de la gent de la Sala Cabanyes. “Més de vuitanta han regalat el seu temps i talent per fer possible aquesta experiència. Usuaris de la Xarxa Pública de Salut Mental, professionals de diversos àmbits, voluntaris, entitats i institucions n’ha format part. Tots ells imprescindibles amb col·laboracions puntuals, temporals o al llarg de tot el projecte”.

Una demostració, en aquesta època de mesquineses, de la força del treball comunitari, de la il·lusió per la feina i del compromís social d’una entitat del tercer sector. La felicitació l'agraïment a tots els que ho heu fet possible.