header-photo

El sistema litoral i el canvi climàtic



Dijous passat es va presentar al Centre d’Estudis del Mar el llibre “El sistema litoral. Un equilibri feble amenaçat pel canvi climàtic. Diversos autors reflexionen sobre l’impacte que pot tenir sobre els nostres sistemes costaners els canvis climàtics que s’estan produint en el món. En un país amb molts kilòmetres de costa i amb una part important de la nostra economia sustentada en el turisme de platja, els efectes que es poden produir sobre les nostres costes i platges i sobre la biodiversitat dels sistemes costaners són de gran interès també pel món local. Per això la mirada municipalista sobre aquest tema i les mesures que s’hi poden adoptar són el tema central de les diferents ponències que conformen el llibre.

Un llibre que forma part del SAM (Suport a la gestió Ambiental d’activitats en el Municipi) i que ara podeu trobar en versió digital. Per a poder fer-ho podeu demanar l’accés a la web enviant un correu electrònic a l’adreça gs.media@diba.cat indicant al vostra adreça electrònica.
En la mateixa sessió es van presentar els resultats provisionals de la cartografia de l'alguer de Mataró que mostren una major superfície dels prats de posidònia i una millor conservació d'aquests. Una bona notícia per un dels tresors, en aquest cas submarí, de la nostra ciutat.