header-photo

Nadals de Mataró: Pastorets



Pastorets? En trobareu arreu de Catalunya, però (i reconec que no sóc gens objectiu) cap com els de la Sala Cabanyes de Mataró. Patrimoni de la ciutat, els Pastorets de Mataró ens ofereixen quasi quatre hores d’espectacle entre catequètic i costumista que fixa la gent a la cadira i la fa riure o plorar malgrat la història es coneguda i l’hem vist representada dotzenes de vegades. El pròleg dels follets, el “com xiula l’huracà” d’en Satanàs, la mort de l’ase i les ruqueries d’en Jonàs i en Mataties, el fill pròdig, com li floreix la vara a Sant Josep, el ball de les pedretes, l’encantador de serps de Betlem, ... tantes i tantes escenes de “L’Estel de Natzaret” que cada Nadal ens tornen a emocionar.

En parlo cada anys dels Pastorets, perquè cada any tornen els Pastorets. I no en parlo només jo: entreu a la web renovada dels Pastorets de Mataró o mireu el recull de fotos que l’Anna Aluart ha fet pel Tot Mataró.

1 comentari:

Joanse ha dit...

Doncs aquest any els El Sr. Rodri els ha canvait tant que en lloc dels pastorets sembla un conte d'una pelicula americana.

Visca els pastorets d'abans de la vinguda del INTOCABLE RODRI