header-photo

Parlant amb la ciutadania

Foto Capgros.com
Aquest vespre un cafè del PSC al centre. A la biblioteca de l’Anxaneta al carrer Sant Pere. Una trentena de veïns i veïnes interessats en les propostes dels socialistes. Com sempre faig una primera intervenció per explicar les actuacions previstes pel 2006. Abans m’agrada explicar perquè fem les coses. L’objectiu, ja explicat en un altre post, d’un centre de la ciutat viu i cohesionat. I afegeixo una reflexió sobre la necessitat d’actuar en l’àmbit de llevant de la ciutat per a evitar un lliscament del centre cap a ponent. Una vegada decidida la preservació de les Cinc Sènies, amb dues figures de protecció urbanística vigents: el Pla general d’ordenació urbana del 1996 i el Pla director del sistema costaner del 2005, els creixements de la ciutat es produeixen a ponent. Correm el risc d’arrossegar el centre de la ciutat en aquesta direcció. Es tracta de fixar el centre, fer-lo créixer, i connectar-lo amb altres centralitats de la ciutat. Una xarxa urbana ben tramada. Per això tenim tres grans actuacions a la banda de llevant engegades. La reurbanització del sector de can Xammar. El conjunt d’equipaments de l’Escorxador: nova escola bressol, local de la colla castellera Capgrossos i nova biblioteca. I el futur Museu de la Industrialització de can Marfà.
La llista d’actuacions previstes i projectes engegats és molt llarga i ens ocupa una bona estona explicar-los encara que sigui breument.
Com sempre la segona part és la més interessant: escoltar les demandes, aclariments i queixes dels veïns i veïnes. Poques coses queden al tinter i anem repassant tots els temes que els preocupen. El to tranquil de les intervencions permet l’explicació detallada, el contrast d’opinions, la discrepància civilitzada.
M’agraden aquest tipus d’acte que permet explicar les idees i els projectes i sobretot escoltar la visió que en té la ciutadania. A vegades coincident amb el govern municipal i altres vegades discrepant. Una bona forma de practicar, sense intermediaris, la política de proximitat i la participació ciutadana. Com deia un altre dia, democràcia en estat pur.